icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

                                             Școala pentru Democrație, ediţia 2017

pentru comunicat

Profesoarele Margarita Rotari, IP Gimnaziul “Eugen Coşeriu” din s. Catranîc şi Popov Natalia, IP Gimnaziul Făleştii Noi au fost norocoasele care au făcut parte din grupul celor 14 profesori din Republica Moldova și 4 din România, selectaţi prin concurs, pentru a participa în perioada 4 – 9 martie la Școala pentru Democrație, un program al Expert Forum. http://expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/info/rezultatele-selectiei-editia-2017/

Sesiunile au avut loc într-o zonă impresionantă a Brasovului. Scopul instruirii a fost crearea unui mediu creativ de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor. În agenda Şcolii pentru Democraţie au fost incluse tematici legate de:

  • educaţia non-formală;
  • leadership;
  • democrație și statul de drept;
  • rețelele de putere, buna guvernare;
  • clientelismul politic și electoral;
  • anticorupție, politici publice;
  • mecanisme de participare publică și cetățenie activă;
  • mecanisme de advocacy;
  • scrierea de proiecte și implementarea unui proiect;
  • diseminarea rezultatelor și bunelor practici.

Profesorii au simulat audiența la primar, au învățat cum să folosească cereri de acces la informații, petiții, scrisori deschise, cum să strângă semnături sau cumsă organizeze dezbateri publice pentru soluţionarea problemelor comunitare, și chiar cum să protesteze. Participanţii au răsfoit o adevărată “bibliotecă vie” discutând cu Septimius Parvu, Sorin Ionita, Cezara Grama, de la Expert Forum (EFOR), Andreea Firastraeru (Institutul Roman de Training/Training cafe) și Alina Constantinescu (British Council Romania).

La Braşov se învaţă nu numai comportamentul civic. Aici istoria se învaţă pe viu, cu excursii prin centrul vechi al orașului, un popas la Biserica Neagră şi în cartierul Șchei, unde s-au oprit la Prima Școală Românească, vizitând valoroasele săli de muzeu.

Urmează multe sesiuni de replicare în școlile din România și Moldova. Sesiunile vor fi pregătite, susținute financiar și logistic și implementate în instituţiile publice alături de EFOR. Mai multe detalii despre proiect puteți vedea pe https://www.facebook.com/ExpertForum/ şi https://www.facebook.com/scoalapentrudemocratie/?fref=ts.

Galerie foto.

 

 

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI