icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

În anul curent, Ziua Europeană a Siguranței pe Internet este marcată la nivel mondial pe 9 februarie 2021.

„Împreună pentru un internet mai bun!" este tema din acest an, care îndeamnă participanții să devină pro-activi, să contribuie la dezvoltarea aspectelor pozitive ale Internetului, la creșterea gradului de conștientizare pentru un Internet mai bun și mai sigur, în care tehnologiile sunt folosite în condiții de siguranță, într-un mod responsabil, critic și creativ.

În context, în perioada 08-12 februarie 2021, în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal publice și private se vor desfășura activități de promovare a utilizării Internetului într-un mod util şi sigur. Acestea vor include activități de informare pentru elevi, cadre didactice, părinți, în cadrul cărora vor fi prezentate subiectele: neticheta, riscurile utilizării internetului prin plasarea conținutului cu caracter personal, expunerea relațiilor din cadrul familiei, pericolul grooming-ului, cyberbullying-ului, explorarea sigură a Internetului, gestionarea situațiilor neplăcute etc.

În scopul colaborării, la nivel de instituție, pot fi invitați la activitățile desfășurate (prin conexiune online) reprezentanți ai CRAP și SAP, Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Centrului de Guvernare Electronică, Direcția Securitate Publică al IGP, Centrului Internațional „La Strada”, reprezentanți ai organizațiilor obștești active în domeniul protecției drepturilor copilului în spațiile virtuale, precum și reprezentanți ai companiilor furnizoare de servicii Internet etc.

De asemenea, în contextul Zilei Europene a Siguranței pe Internet, în colaborare cu CI ”La Strada”, este lansat concursul ”Împreună, pentru un Internet mai bun!”. Concursul are scopul de a încuraja participarea elevilor în promovarea siguranței online. Detalii și condiții cu privire la modul de participare la concurs pot fi accesate pe pagina https://www.facebook.com/groups/263462624343218. Termenul limită de depunere a dosarului este 2 martie 2021.

Totodată, în contextul Zilei Europene a Siguranței pe Internet, CI ”La Strada”, începând cu data de 09 februarie, va desfășura un șir de evenimente pentru cadre didactice și părinți la tema siguranței copilului în mediul online:

09 februarie 2021, ora 16.00webinar pentru cadrele didactice de la treapta primară. Evenimentul are scopul de a prezenta unele resurse didactice, metode de abordare a părinților și subiecte ce necesită a fi discutate cu părinții, îngrijitorii, tutorii copiilor de vârste mici. Evenimentul este public și va fi difuzat online la acest link: https://www.facebook.com/events/699838014047030. Nu este necesară înregistrarea prealabilă a participanților. Evenimentul va fi disponibil online pentru orice cadru didactic interesat.

16 februarie, ora 16.00webinar pentru cadrele didactice de la treapta gimnazială. Evenimentul are scopul de a prezenta resurse didactice pentru desfășurarea ședințelor cu pirinții, tutorii, îngrijitorii preadolescenților și adolescenților, Evenimentul este public și va fi difuzat online pe pagina de Facebook a Centrului Internațional ,,La Strada”, la acest link https://www.facebook.com/events/699838014047030. Nu este necesară înregistrarea prealabilă a participanților. Evenimentul va fi disponibil online pentru orice cadru didactic interesat.

-  în zilele de 11, 18, 22 și 25 februarie, între orele 19.00-20.00, vor fi desfășurate webinare pentru părinți cu genericul ,,Cum previn și protejez copilul de abuzul sexual online?". Scopul acestor evenimente este de a furniza un set de recomandări pentru a putea preveni experiențele neplăcute ale copiilor în mediul online, dar și sfaturi utile atunci când se întâmplă o situație de abuz, Solicităm încurajarea cadrelor didactice să distribuie acest link în rândul părinților, care pot urmări evenimentul accesând următorul link https://formular.siguronline.md/.  

Menționăm că, aceste activități sunt realizate în temeiul Acordului de Colaborare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul Internațional ,,La Strada Moldova" din 21 octombrie 2020.

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI