icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

           Iată că ne mai bate la ușă un ultim clopoțel!  Iar un sfârșit de an școlar înseamnă, de fapt, o totalizare a  activităților desfășurate și a rezultatelor obținute.   

       De aceea, vineri, 19 mai 2017, în  incinta LT ,,A.Pușkin,, s-a desfășurat un seminar raional de totalizare cu profesorii de română  din școlile raionului, atât naționale cât și alolingve.

         Șefii Comisiilor metodice (CM) din fiecare instituție au raportat despre activitatea desfășurată în acest an de studii,  despre realizarea Planului de activitate a CM, calitatea și eficiența lui raportată la impact, despre  implementarea noutăților metodice  aflate în cadrul seminarelor raionale, executarea ordinelor și dispozițiilor ME și ale DGE, despre realizarea temei de casă din cadrul seminarelor raionale, despre succese și insuccese, în general, și direcțiile de perspectivă pentru următorul an de studii.

 Cu deosebit respect au fost menționați pedagogii de română care s-au implicat în activitățile de nivel raional desfășurate de DGE, iar moderatorul Aliona Saviuc a expus aprecieri  și obiecții   pe marginea acestor activități, și anume cu referire la acele moment ce țin de  activismul și responsabilitatea  filologilor  din raion. Tot aici s-a menționat pregătirea elevilor absolvenți pentru examenele de absolvire  și desfășurarea  acestora conform Metodologiilor  aprobate.

         Totodată s-a muncit asupra elaborării corecte a unei analize SWOT, s-a analizat impactul unor activități din școală, precum ar fi numărul exagerat de ore publice prezentate în cadrul ședințelor CM, care, de fapt au avut subiecte formulate incorect, acestea  fiind valabile pentru o oră de clasă și nicidecum pentru o ședință a CM.

Sperăm ca seminarul  de totalizare  la sfârșit de an să devină o tradiție și să servească drept premiză pentru  o activitate corectă și eficientăîn următorul an de școală.

În prag de sfârșit de an școlar, vă dorim tuturor rezultate pe măsura așteptărilor la examene, sănătate și vacanță  frumoasă!

   A. Saviuc, șef DMCFPC

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI