icon facebook 3d render concept 494952 1341

Direcţia Generală Educaţie
  Făleşti
   

CRRTDGEC

Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Fălești

Casa de Creatie Lora

Centrul de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri „Lora Găină”, or.Fălești

sc sport

   
April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
   

MEC

PARLAMENTUL

guvern

ANACEC

logocons

ctice

 ISE

ANCE gov

proD

siguranta pe internet

   

matematica falesti

sime

COVID

 

   

           La 16 martie 2017, în incinta sălii de ședințe a Casei Guvernului Republicii Moldova s-a desfășurat ședința de premiere a învingătorilor primei ediții a Concursului republican pentru elevi ”Limba noastră-i o comoară”. Marele trofeu a fost luat de grupul de elevi de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din or. Telenești, fapt pentru care-i felicităm.

     La concursul republican ”Limba noastră-i o comoară” au participat peste 1000 de elevi ai claselor a V-a – a XII-a de la instituții de învățământ preuniversitar cu predare în limba română, precum și cu predare în limbile minorităților naționale, printre care au fost și 36 de elevi din raionul Fălești.

     La etapa raională au participat elevi din diferite școli ale raionului: Gimnaziul Făleștii Noi, Glinjeni, Horești, Izvoare și LT ,,M. Eminescu,, Fălești.

Învingătorii etapei raionale a concursului au fost elevii de la LT ,,M.Eminescu,, și lucrările lor au fost înaintate la etapa republicană. Pentru marele premiu, la etapa republicană au concurat 50 de filmulețe, care au fost apreciate de către un grup de experți în domeniul filologiei și literaturii. Evaluarea s-a desfăşurat pe 2 niveluri de vârstă şi de pregătire: clasele a V–VIII –a și clasele a IX–XII-a.

Criteriile de apreciere au vizat titlul materialului, prezentarea aspectelor relevante din activitatea elevului şi a profesorului în vederea cultivării comunicării corecte, valoarea estetică, educativă, instructivă a produsului, originalitatea viziunii, stilul comunicărilor.

         Spre regret, în acest an nu ne-am regăsit printre învingători, însă participarea și creativitatea elevilor noștri a fost menționată prin diploma acordată de Ministerul Educației elevilor de la LT ,, M.Eminescu,, pentru responsabilitate lingvistică, atitudine civică și implicare conștientă în procesul de diseminare a bunelor practici de sporire a interesului pentru comunicarea corectă în limba română.

Transmisiunea video de la eveniment, filmulețul învingător și colajul video cu alte materiale prezentate de elevi pot fi vizualizate pepagina Facebook a Ministerului Educației.

             Îndemn toți profesorii de limba română din raion, precum și elevii, să vizioneze creația învingătorilor din acest an, pentru ca să cunoască ce avem de făcut pentru următoarea ediție a concursului, iar cei care au creat în acest an filmulețe să se autoevalueze și să cunoască ce criterii nu au îndeplinit, ca mai apoi să poată prezenta filmulețe cu adevărat consistente și valoroase ce ar putea obține aprecieri înalte și să demonstrăm că și la Fălești se lucrează în echipă și se promovează vorbitorul cult de limba română zi de zi.

 Document page 001

   
Copyright © 2024 DIRECŢIA GENERALĂ EDUCAŢIE FĂLEŞTI. Toate drepturile rezervate.
© DGE FALESTI